Wat is roeien?

Wat is roeien?

Hou je van het water en ga je graag zwemmen? Dan kan je kijken naar leuke sporten die je kan doen in het water. Een ervan is natuurlijk zwemmen waar je een afstand moet zwemmen tegen andere mensen en kan dit heel erg leuk zijn. Ook kan je kijken naar andere sporten zoals roeien, hier zit je in een bootje waarbij je snel moet kunnen roeien. Dit kan je alleen doen, maar dit kan je ook doen met een team van 4 personen of meer. Als je dit met meerdere personen doet zorg je ervoor dat je veel sneller kan gaan met het bootje. Op deze manier kom je dan sneller bij de finish en kan dit fijn zijn.

Op de juiste manier roeien

Als je al aan roeien doet en dit redelijk kan dan kan je kijken naar het doen van wedstrijden tegen andere. Vaak doe je dit in een team omdat dit leuker is om naar te kijken. Het is van belang dat je een goede samenwerking hebt met je team zodat je snel naar de finish kan gaan. Doordat je met een team roeit is het van belang dat je roeit op een bepaald ritme als je dit niet doet kan de koers van de boot veranderen en dit wil je niet hebben. Daarom is het van belang dat je allemaal dezelfde beweging maakt en ervoor zorg dat je rechtuit blijft gaan. Voor deze sport moet je lichamelijk sterk zijn en moet je sterke spieren hebben in je armen omdat je op deze manier een stuk beter kan roeien.

Competitie

Bij het roeien doe je vaak mee aan een competitie, hier neem je het op tegen lokale teams en doe je hier ook wedstrijden mee. Als het blijkt dat je hier heel goed in bent kan je ook kijken naar wedstrijden op landelijk niveau. Deze zijn een stuk moeilijker, maar kunnen wel een stuk uitdagender voor je zijn en leuker. Als het blijkt dat je hier ook een stuk beter bent dan de rest kan je kijken naar het nationale kampioenschap in het roeien. Hiervoor moet je geselecteerd worden en kan je het opnemen tegen de andere die hier bij zitten. Een goede voorbereiden is van belang omdat de nationale kampioenschappen en stuk moeilijker zijn dan de normale competitie.

MEER TE WETEN KOMEN