Wielrennen en competities

Wielrennen en competities

Vind jij wielrennen heel leuk en wil je proberen mee te doen aan wedstrijden? Dan moet je goed kijken naar de opties en de eisen van een wedstrijd. Zo moet je hier goed op voorbereiden en het leuk vinden om te strijden tegen andere wielrenners. Bij wielrennen gaat het erom dat je een goede conditie hebt en het lang kan volhouden. Zo gaat wielrennen niet altijd om de snelheid, maar gaat het vooral erom dat je lange afstanden kan afleggen binnen een bepaalde tijd. Als je dit goed kan, kan het leuk zijn om het op te nemen tegen andere wielrenners en zo te kijken waar je kwaliteiten echt liggen. Zo heb je ook meerdere competities en wedstrijden waar je aan kan meedoen als wielrenner.

Verschillende tours

Als wielrenner doe je eigenlijk niet mee aan wedstrijden, maar noem je dit eigenlijk een tour. Bij een tour moet je als wielrenner een lange afstand afleggen. Dit kan bijvoorbeeld 20 kilometer zijn, maar dit kan ook 100 kilometer zijn. De afstand bepaald ook een beetje hoe goed je bent en hoe goed je conditie is. Je hebt dan verschillende tours waar je als wielrenner aan kan meedoen. In het begin van je wielren carrière kijk je vooral naar lokale tours waar je aan kan meedoen. Dit zijn meestal tours die niet heel moeilijk zijn, maar alsnog uitdagend kunnen zijn als je net begint met deze sport. Als je deze al goed kan doen kan je ook kijken naar landelijke tours die een stuk moeilijker zijn dan de lokale. Als je echt uitblinkt ten opzichte van de andere kan het zijn dat je geselecteerd wordt voor het nationale kampioenschap wielrennen. Hier moet je het opnemen tegen alle andere wielrenners in Nederland die ervaren zijn.

Goed voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk, dit wordt vaak gezegd. Met wielrennen klopt dit ook en moet jij je goed voorbereiden voor een tour. Zo moet je conditie in orde zijn, maar moet jij ook vaak een stuk goed kunnen sprinten op de wielrenfiets. Dit moet je dan goed oefenen en meerdere keren per week. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je een goede fiets tot je beschikking hebt. Zo kun je kijken online naar de verschillende wielrenfietsen en moet je ervoor zorgen dat je er een hebt van een hoge kwaliteit. Daarnaast moet je ook lekker kunnen zitten op deze fiets omdat je hier in een tour meerdere uren op moet zitten. 

MEER TE WETEN KOMEN